Hírek

A Hyundai Motor Group és a Wärtsilä új partnerségi megállapodást kötött az elektromos járművek használt akkumulátorainak hasznosítására  • • Globális partnerségi megállapodás a világ ötödik legnagyobb autógyártója és az energiagazdálkodási rendszerek integrátora között, amely lehetővé teszi a fenntarthatóságot az elektromos gépjárművek használt akkumulátorai esetébenSzöul, 2018. június 28. - A Hyundai Motor Group (HMG) a Wärtsilä-t választotta technológiai és kereskedelmi partnerként, azzal a céllal, hogy az elektromos gépjárművek (EV) használt akkumulátorait felhasználják a növekvő energiatárolási piacon. A globális partnerség ötvözi a HMG elektromos gépjárművek piacán történő terjeszkedését és a Wärtsilä növekvő energetikai üzletágát, amely 67 GW (gigawatt) beépített erőműves energiakapacitással és fejlett energiatároló technológiákkal, valamint a Greensmith Energy megvásárlásával, szoftvermegoldásokkal is rendelkezik.


A partnerség olyan fejlett energiatároló termékeket és platformokat céloz meg, amelyek maximalizálják a HMG használt akkumulátorainak a Wärtsilä meglévő vásárlói és értékesítési csatornáinak hálózatain belüli, 177 országban történő kereskedelmi forgalmazását. A Wärtsilä 2017-ben közel 4 GW (gigawatt) kapacitású erőművet értékesített a világ fejlett és fejlődő országaiban.

A partnerség növekvő üzletet és piacot teremt a fejlett energiatároló rendszerek számára és célul tűzte ki azon elektromos áramszolgáltatói és kereskedelmi alkalmazásokat, amelyek esetében a másodlagos EV energiatárolók felhasználhatók. A kapcsolódó üzleti modell és az együttműködés egy olyan folyamatos, globális ellátási lánc létrehozására törekszik, amely kihasználja a legfontosabb OEM kapcsolatokat, hogy holisztikus megközelítést alkalmazzon az akkumulátorgyártással, az elektromos gépjármű alkalmazásokkal, az energiatárolás újraelosztásával, valamint az anyagok újrahasznosításával kapcsolatban.

„Az energiatárolás az elektromos gépjárművek akkumulátorai utólagos felhasználásának logikus következő lépése," mondta Dr. Youngcho Chi, a Hyundai Motor Group Stratégiai és Technológiai részlegének Alelnöke és Vezető Innovációs Ügyvezetője. "Az erőforrás-igényes termékek, például az elektromos gépjárművek akkumulátorainak újrahasznosításával megszűnnek az ártalmatlanítási költségek és kiterjesztjük a technológia előállításához szükséges kutatás-fejlesztési beruházásaink értékét. A HMG megerősíti vezető szerepét a tiszta technológiában és a fenntarthatóságban azáltal, hogy részt vesz az új energetikai üzletágakban."

2025-ben 29 GWh-nyi (gigawattóra), használt, elektromos gépjármű akkumulátor lesz elérhető, messze meghaladva ezzel a jelenlegi 10 GWh (gigawattóra) energiatárolási kapacitást. Ez egy kék óceánt jelent az új energetikai üzletágban, amelyből a HMG és a Wärtsilä közötti partnerségi kapcsolat tőkét kíván kovácsolni."A Wärtsilä a Greensmith Energy képességeinek és integrációs tapasztalatának köszönhetően tisztább és hatékonyabb megközelítést fog kifejleszteni a Hyundai Motor Group használt akkumulátor alkalmazásaihoz” mondta Javier Cavada, a Wärtsilä Energy Solutions Elnöke. “Stratégiai partnerségünk a Hyundai Motor Group-pal visszatükrözi azt az életciklus-alapú szemléletmódot, amelyet a Wärtsilä világszerte törekszik megrendelőinek és partnereinek átadni. A használt elektromos gépjármű akkumulátorok beépítése az energia- és integrációs üzletágba hangsúlyozza azt a mély elkötelezettségünket, hogy intelligens technológiákkal fenntartható társadalmat építsünk. "

A Hyundai Motor Group olyan 1MWh-os (megawattóra) szintű ESS-t (energiatárolási rendszer) fejleszt ki, amely a Hyundai IONIQ Electric és a Kia Soul EV használt akkumulátorait saját fejlesztésű technológiával hasznosítja és kialakított egy bemutató projektet a Hyundai Steel gyárban.

Az Egyesült Államokban kezdve, a Greensmith Energy több, mint 70 hálózati rendszert telepített kilenc országban és GEMS néven immár az ötödik generációs, iparág vezető energetikai szoftvert kínálja. Wärtsilä vállalatként a Greensmith felgyorsítja a programozható energiatárolók bővülő globális piaci elérését és kulcsszerepet játszik a Wärtsilä jövőképében, hogy lehetővé tegye a megújuló energiaforrások növekedését és az ezekre történő átállást a rugalmasság, a megbízhatóság és az integráció révén.